Studierejser

På Juelsminde Dagskole sætter vi en global viden højt på dagsordenen. Vi tror på, at en viden om og en forståelse for andre verdensdele og fremmede kulturer, er med til at skabe empati og gode reflektioner hos de unge. Vi ynder at sige, at "Verden er mit klasseværelse", fordi vi bevæger os meget rundt i verden, både i form af materialer og emner på skolen i Juelsminde - men også ved konkrete rejser ude i den store verden.

TYRKIET

March 17, 2018

En times kørsel syd for Marmaris i fiskerlandsbyen Selimiye, boede de elever og lærere, der var på studierejse til Tyrkiet. Hovedformålet med turen var at komme tæt på den lokale befolkning, hvilket lykkedes rigtig godt. Vi fik undervisning i den lokale skole, fik nye tyrkiske venner, besøgte en tyrkisk familie i bjergene, bagte kager sammen med den lokale bager, samlede affald på stranden og i byen sammen med de lokale skraldemænd samt børn og voksne fra landsbyen. En meget virkelighedsnær og autentisk oplevelse.

GRÆKENLAND

March 17, 2018

En gruppe elever og lærere drog til Athen i Grækenland, hvor vi var frivillige på City Plaza. Et hjem for flygtningebørn og voksne fra hovedsagligt Syrien, Kurdistan og Afghanistan. Vi lavede forskellige aktiviteter sammen, spiste sammen og andre fællesaktioner. Desuden var vi på rundvisning i Athen og opleve millionbyen på tæt hold. En meget lærerig oplevelse.

SPANIEN

May 19, 2017

Studieturen til Madrid var et led i to elevers projektopgave om Madrid. De planlagde og gennemførte turen i samarbejde med deres lærer. Atter hjemvendt til Danmark færdiggjorde de projektet ved at efterbearbejde deres oplevelser og undersøgelser.

DANMARK

September 10, 2016

En udfordrende skoletur til Hjarnø i Horsens Fjord, hvor vi bla. slagtede et uldsvin, klargjorde den og tilberedte den sammen med frugt og grønt, som vi høstede på øen. Vi skabte en fantastisk festmiddag, som smagte mere eller mindre godt alt efter hvor meget vi hver især var påvirket af at have været helt tæt på processen fra jord til bord.

DANMARK

October 04, 2015

En anderledes studierejse ude i naturen ved Trelde Næs, hvor vi slog lejr på en shelterplads. Vi samlede brænde i skoven, lavede mad over bål, hentede vand, mødte vores indre urkvinde og vildmand, gearede ned og blev opmærksomme på skovens lyde og så hinanden i øjnene. Vi rapellede fra 16 meter og overvandt frygten for højder. Vi blev udfordret af en stærk blæst  og en stille men tæt regn - men vi bevarede glimtet i øjnene og det gode humør. Vi fik en sejr sammen.

(Klik på billedet og se rejseprogrammet)

March 08, 2015

Studierejse til USA - Michigan og Chicago, hvor vi boede på en højskole og besøgte et "Soup Kitchen", der deler mad og tøj ud til de hjemløse. Vi deltog i en gospel-gudstjeneste og talte med krigsveteraner. Vi udforskede down-town Chicago både over og under jorden. Vi blev meget klogere på både forsiden og bagsiden af "Den Amerikanske Drøm".

ENGLAND

Studierejse til England - Winstead og London, hvor vi boede på en højskole og var på besøg hos engelske familier. Vi gik under jorden og oplevede en rigtig kulmine og steg ombord på en Concorde på et stort flymuseum. Vi studerede Londons mange flotte broer og bygningsværker og blev skræmt fra vid og sans i The London Dungeon.

(Klik på billedet og se rejseprogrammet)

PORTUGAL

March 04, 2012

Studierejse til Portugal - Lissabon. Vi havde en fantastisk rejse, hvor vi både oplevede turistattraktioner, men også besøgte de lokale portugisere. Vi sejlede ud fra havnen og oplevede, hvordan delfinerne fulgte vores sejlbåd og på land prøvede vi at køre i sporvogn. Vi lavede portugisisk mad og nød den dejlige forårs sol.

SPANIEN

March 06, 2011

Studierejse til Spanien - Murcia ved Alicante. Vi havde på det tidspunkt to studerende, der begge kom fra det skønne område ved Murcia. Med lokale guider oplevede vi området, både med gode besøg hos forskellige familier og udfordrede os med adskillelige former for vandsport. Vi fik smagt en rigtig paella og nydt den skønne sol. Vi prøvede at bo langt oppe i bjergene, hvor vi også fik mulighed for at lave vores egen gedeost.

MALAWI

Studierejse til Malawi - Chillangoma og Amalika, hvor vi boede på lærerseminarier og deltog i fællesarrangementer med de studerende. Vi sang, dyrkede sport og spiste sammen. I lokalområdet arrangerede vi en sportsdag for 800 børn. Mange kom langvejs fra på bare tæer for at være med. Det var en fantastisk dag. Vi byggede et toilet og en legeplads på en lokal landsbyskole. Vi hentede vand i brønden og lavede mad over åben ild. Sidst på rejsen kom vi helt tæt på savannens vilde dyr, da vi begav os på safaritur i åben jeep.